Ordet Farag kommer från språket Feyla (ett alviskt språk)
och betyder evighet eller att vara evig.

Vi, Johanna Cagner och Peter Holmgren innehar stamnamnet S* Farag's.
S* Farag's Ragdolls finner ni i Hemsjö, 1½ mil utanför trästaden Alingsås. Med skogen som granne lever vi med våra två ragdolls Ture och Vera samt våra huskatter Cilla och Gustaf.

Jag har alltid dragit mig till djur och framförallt katter. Som liten hade jag katter runt omkring benen så fort jag gick utanför dörren. Det var grannens bondkatt Pisse-Lina som blev den första kontakten med dessa underbara djur. I slutet av 90-talet tämjde jag en av grannens vilda kattungar.
Han, Wood-Wolf, blev min första riktigt stora kattkärlek. Vi följde varandra överallt. Tyvärr avlivades "Wolf" redan vid tre års ålder då han av okänd anledning blev förlamad i bakkroppen.

En kylig noveberkväll år 2004 träffades jag och Peter. Det var såklart katter som var samtalsämnet då han hade en huskatt hemma i hans lägenhet, Cilla. Efter sex månader tillsammans köpte vi "lilla" Ture av Inger Lidell (Ragger's) i Trollhättan. Efter vår första utställning var vi fast. Nu har Ture elva stycken avkommor efter sig varav den ena, Vera, bor här hos oss.


IC S* Farag's Alfred

S* Farag's Bella

PR IDP Ragger's Ture

Våra mål är att föda upp friska och rastypiga ragdolls som leder rasen framåt i den utveckling som gagnar rasen i sin helet. Kattungar säljs enligt Sveraks regler och främst då till sällskap men även för utställning och i viss mån avel. En katt hos oss äter kvalitativ mat från Royal Canin, har alltid tillgång till friskt vatten och har plats nog både för lek och vila.

Vi hoppas att ni är nöjda med vår hemsida. Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor.

 

MVH Peter och Johanna

 

 

Johanna Cagner & Peter Holmgren

Hemsjö Åsenvägen 8
441 96 Alingsås
Sweden

+46(0)739-625 905
info@farags.se