2011-03-07
Fortsättningsvis kommer ni att kunna följa Bella och hennes kattungar under C-kullens dagbok

 

2011-05-16
Nu har vi äntligen haft lite hanbesök här hemma. Bella och BalTassar har dejtat hela helgen och vi hoppas att det kommer ge resultat.

Här hemma är det fullt upp med renoveringar och annat, därför hinner vi inte uppdatera hemsidan så mycket. Men, jag kan lova att uppdateringen blir bättre när vi får kattungar :)

 

2011-03-05
Nu är det äntligen dags för nya planer igen. Om ni missat detta på hemsidan så kan jag här meddela att både Betty ("Olivia") och Bella från B-kullen ska på dejt under våren. Förhoppningsvis har vi två söta kullar här i sommar. Ett stort till till S* Mariamores Ragdolls för att vi får låna denna ursnygga hane.


S* Mariamores BalTassar

S* Mariamores BalTassar

 

ELEKTRONISKA JULKORT 2010


   
   
 
S*Vårgårdas katter

 
  
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

God Jul och Gott Nytt År 


Hej igen!
Nu var det ett bra tag sedan vi var här inne och uppdaterade vad som händer här på Åsen. Vi har fullt upp som vanligt. Vi målar om så mycket vi hinner här hemma och hallen och vardagsrummet är på god väg att bli klara nu. Det är lite smådetaljer kvar bara.

Vilket underbart väder vi har, snö och minusgrader. Det kan inte bli bättre. Katterna hade nog önskar annat dock. Gustaf och Cilla tar sig knappt utanför dörren utan ligger mest och sover.

Vi har en del kattungeplaner men inget som är spikat än. Får vi bestämma så har vi små fyrbenta bäbisar här till sommaren/hösten men det är mycket som ska klaffa så vi håller tummarna för att allt går enligt planerna. Mer om detta dyker upp här på hemsidan till våren.

Nu får ni ha en god jul och ett gott nytt år om vi inte hörs innan dess.

Kram från oss alla här på Åsen

 

2010-07-30
Här hemma händer det inte så mycket just nu. Bella flyttade hem till sig igår igen efter att ha bott här i en vecka när Anne och Ivan var på semester. Hälsade på Alfred från A-kullen och alla andra djur på gården igår. Alltid lika trevligt. Cinas nytillskott Jamal var helt bedårande söt och hade en helt underbar ögonfärg. Alfred är som vanlig, gosig, gosig och pratig. Hade gärna tagit med honom hem :D

Regn, regn, regn och snart är semestern slut även för mig. Det ska bli spännande och börja på det nya jobbet och lära känna alla nya vuxna och barn där.


Finaste ögonen

Jamal

Cezar och Trinity busar

Hmmm ... elefant?

 

2010-07-25
Nu börjar vi så smått komma i ordning här hemma. Det har hänt en del nu sista tiden. Vi flyttade in i nya huset 18 juni och har haft att göra med flytt och försäljning av gamla huset. För att spä på det lite till så har vi nu även köpt en ny familjemedlem. Han kommer dock inte bo i huset utan i stallet 250 meter från huset.

Vi är nu kattvakt åt söta Bella från B-kullen. Det var allt lite läskigt de två första dagarna men nu går allt jättebra. Bella är nog lite förtjust i morfar Ture och går gärna efter honom runt i huset. Alla katter mår bra och får komma ut i trädgården en stund varje dag. Kattburen fick Veras bror Viggo ta över då vi inte behöver den längre. Så fort vi går ut i trädgården är alla katter med. De har verkligen jätteroligt.


Huset sett från vägen

Trädgård

Bella spanar på Ture

Söta Vera

Gustaf och Ture slappar i trädgården

Cilla tittar ut över ägorna

Vera och Ture kollar in trädgården

Gäster i trädgården

 

2010-06-29
Nu är det upp och ner och bananlådor överallt = Vi har flyttat!
Uppdatering av hemsidan kommer när vi kommit i ordning i huset.

TREVLIG SOMMAR!

 

2010-05-18
I söndags var vi äntligen på utställning igen. Det blev verkligen en rolig och spännande dag. S*Farag's Bella skulle ställas för andra gången och hennes syster S*Farag's Betty ("Olivia") för första gången.

Cina var på plats hela helgen med Alfred (från A-kullen) och han fick sina två cert (CAGCIB) under helgen.

Bella blev EX 1 och fick sitt första cert (CAC) och kom även upp inför BIV och NOM, vilket vi är väldigt glada för. I bedömningen kan man bland annat läsa: strong well balanced body, EX in texture (päls), EX (kondition), EX top, nice lady, promissing.

Olivia har flera felteckningar och vi ställde ut henne för att få en bedömning inför avel. Domaren sade att hon inte är en utställningskatt men att hon skulle bli en bra avelshona. Hon blev EX 1 och i bedömningen står det bland annat: EX proportion (type), EX body, tjej med mycket massa, EX storlek och form (öron), EX presenterad, EX (svans), EX (kondition), Ragdolltjej med stark kropp!


Grönt é skönt

S*Farag's Alfred

S*Farag's Betty ("Olivia")

S*Farag's Bella

 

2010-04-17
Nu var det ett tag sedan vi skrev här. Det har varit mycket att göra här hos oss. Jag har tagit min lärarexamen och börjat nytt jobb och Peter har också bytt jobb (som jag redan nämnt en gång). Nu är det annat på gång också. Om allt går som det ska så bli vi landetbor i sommar. Vi har skrivit papper på ett hus i Hemsjö (1,4 mil från Alingsås mot Göteborg). Det ska bli jätteroligt och vi längtar verkligen.

Cilla hårdbantar fortfarande och har nu gått ner ca 8 hg :)

Idag har Olivia (S*Farag's Betty) varit och hälsat på med sin matte. Det är alltid så roligt att träffa dem "små bäbisarna".


Huset

Garaget

Olivia och mamma Vera

Olivia och morfar Ture

S* Farag's Betty ("Olivia")

 

2010-02-21
Idag har vi varit på andra sidan den stora staden Alingfsås och hälsat på lilla Olivia (S*Farag's Betty) och hennes familj. Hon har verkligen vuxit och väger nu ca 4,3 kg vid 7 månaders ålder :) Tack för att vi fick komma och hälsa på.


Olivia tyckte om Peters skor

Olivia


Sally


Sally

Goliat

Goliat

Olivia

Olivia

...

...

 

2010-01-14
Har varit dålig på att uppdatera här men jag har haft mycket att göra med både examensarbete och nytt jobb. Här kommer i alla fall några bilder från min, Peters och Gustafs promenad.


Gustaf leker i snön

Härligt väder....kallt!


Det var svårt att hinna få med gustaf på bild. Han rusade runt och busade jättemycket


Det spelar ingen roll vad det är för väder när vi går promenad. Gustaf tycker alltid det är roligt

Underbart!

Gustaf och Peter på väg hem

Snö snö snö

Nu syns alla spindelnät

...

När vi kom in hade Cilla bäddat ner sig i sängen

 

2009-12-26
Här kommer lite bilder från julafton och idag.


Katt-klappar i granen


Cilla gillade godisstången


Vera tyckte leksaken luktade gott

Gustaf ville ut och leka i snön och brydde sig inte så mycket om vad som låg i klapparna

Ture blev nog mest glad för godisstången. Han älskar gottis!

Julmys i Ödenäs

Varmt och gott!

Tomtemor och tomtefar

Klappar

Tomten kom på besök även i år

Tomten

Ture i snön

Vera hatar snö

Far och dotter

Mycket snö

Trädgården

Någon som är sugen på att ta en fika?

 

ELEKTRONISKA JULKORT 2009Detta underbara julkort är från S*Farag's Alfred och hans familj (Alphöjdens kennel, S*Vårgårdas katter)

 

 

 

2009-12-19
Idag har vi varit och hälsat på i Ödenäs hos mina (Johanna) föräldrar. En herrelös kattunge (ok, nästan vuxen) har letat sig fram till mamma, pappa och deras granne och bestämt sig för att bo där. Peter och jag har döpt henne till Lilla Lisa. Hon är verkligen jättesöt och jag blev helt kär!


Lilla Lisa

Fin färg på ögonen har hon

Leker med en pinne

Leker med en brödbit (fågelmat)

Fåglarna kom riktigt nära

 

2009-12-10
Peter har semester och jag skriver på mitt examensarbete. Katterna är med oss hela tiden och tycker nog det är jättehärligt att ha oss hemma hela tiden :)

Här ett par kort på Vera och pappa Ture som gottar sig i soffan 

2009-12-06
Idag har Bella varit och hälsat på :)
Vi vägde henne och hon vägde ganska exakt 3 kg.


Morfar Ture och mamma Vera hälsar på Bella

Bella spanar på de andra katterna

Bella gottar sig

Sötisen!

 

2009-12-02
I söndags tog vi oss en tur till Alfons och hans familj i Göteborg. Vi möttes i dörren av en stor och glad vovve och snart även av Alfons och hans "lillebror" Hugo. Alfons är hur stor som helst. En jätte på ca 7 kg med en lång svans. Han luktade massa på min väska och kände kanske igen lukten lite :) Nu får det inte ta 1,5 år tills vi ses igen. Tack för att vi fick komma och hälsa på och tack för fikat och alla góa skratt.


Alfons och hans låånga svans

Alfons med matte Anneli

 

2009-11-19
Fick ett mail från Alfons och hans familj idag. Tänk att man kan bli så glad över att höra hur ens gamla bäbbar har det. Alfons verkar vara sin morfar upp i dagen. Genom hans mattes berättelser kan man tro att hon pratar om Ture... tänk att de kunde bli så lika. Roligt!

Alfred har en kompis som heter Hugo som han verkar trivas jättebra ihop med. Det är verkligen roligt att höra. Detta mail och telefonsamtal med Alfons familj kommer jag leva länge på. Jag skrattade massor när jag läste om alla hyss han hittat på :D

Vi har, pinsamt nog, aldrig tagit oss i kragen och hälsat på honom men nu ska det bli ändring på detta. Nästa söndag ska vi dit och få träffa dunderklumpen (7 kg) och jag längtar massor.

Tack till Alfons underbara familj. Han kunde inte ha kommit till en bättre familj och vi är så glada över detta. Vi ses nästa söndag.

Vi sänder här en jättekram till Alfons och hans familj från alla oss två-och fyrbenta här hemma <3


Alfons (längst ner)och hans kompis Hugo

 

2009-11-03
Kattlucka - Försök 4
Vi åkte tillbaka till affären för att lämna tillbaka den söndriga kattluckan. Expediten frågade om vi hade testat den, och ja det är klart vi har gjort. Hon visade hur man skulle göra och vips så fungerade den. Hon gjorde precis som vi hade gjort men ändå inte fungerat hemma...pinsamt! Men men, vi har satt upp den i dörren till satorrummet nu och katterna har lärt sig gå igenom den. Men de fastnar med megneten överallt, i kammar, stolar, bord, datorn...ja i allt! Ska bli spännande att se om Cilla lyckas gå ner något. De två första dagarna matvägrade hon men nu verkar det går bättre.

Utställning
I söndags var vi på utställning i Västra Frölunda med Ture och Bella. Vi hade inte några större förväntningar. Bella skulle ställas för Hannah Jensen som är stenhård och Tures preparering blev det lite si och så med. Men hör och häpna, det gick super! Ture fick sitt andra CACIB (bara ett kvar till Internationell Premier nu) och blev nominerad.

Bella fick en superbedömning:
Ex (excellent) storlek och tyngd, ex kinder och nosparti, ex haka, ex längd och profil, ex panna, ex placering (ögon), ex placering (öron), form och storlek, ex kvalite och längd (päls), ex kroppsfärg, ex showpresenterad, ex längd (svans), ex kondition och temperament. FIN STARK LOVANDE TJEJ!

Bella fick sitt EX1 och gick vidare för NOM men konkuransen var hård och en liten skogis blev NOM istället. Hannah sade att det var ett starkt startfält.

Nästa gång tar vi med Bella igen och så blir det att ta med Betty också...kul kul! Nu är det dock ett tag kvar till nästa uttsällning så nu ska vi bara ta det lugnt och ha det gott.


Ture på domarbordet

Bella vilar i buren

 

2009-10-21
Kattlucka - Försök 3
Idag gick jag in i en djuraffär för att göra ett tredje försök med att köpa en kattlucka. De är verkligen underbara de som jobbar där och jag brukar ofta gå dit när vi behöver köpa något. Jag bad dem visa hur en infraröd kattdörr fungerade och berättade om mina två första försök med att skaffa en kattlucka. De skrattade och tyckte nog det var ganska dåligt. Ägarn till affären packade snällt upp en kattlucka för att visa hur den fungerade, men hör och häpna. Det saknades en del på kattluckan...BRA! Nu har vi titat på två kattluckor från Staywell, den första var sönder och den andra saknade delar. Ja man kan bara skratta åt det. Återkommer förhoppningsvis i helgen med en fungerande kattdörr :)

 

2009-10-20
Kattlucka - Försök 2
Nu har vi bytt ut ID-kattdörren till en annan. Denna gången blev det Staywell Magnetic 400. Katten måste ha ett halsband med en magnet på för att komma in. Det blir nog bra tänkte vi.

Det första vi gjorde var att sätta på Ture halsbandet med magneten på. Han gick mot dörren eftersom han trodde han skulle få gå ut. Innan han hann fram fastnade magneten i ett element och förvånad stannade han upp och stod där tills vi tog av honom halsbandet i.

Idag skulle vi sätta upp kattdörren. Vi packade upp den och märkte att den var sönder. SUCK!!!

Nu blir det till att byta igen. Varför kan det inte bara fungera? Vi har även upptäkt att magneten måste sitta på rätt ställe (den får inte ha glidit runt och åkt upp mot nacken på katten) för att katten ska kunna komma igenom luckan. Funderar på att prova en med infraröd istället.

Mer uppdateringar om detta kommer, och då har vi förhoppningsvis en kattlucka som fungerar.


 

2009-10-17
Kattlucka - Försök 1
Nu är det dags för Cilla att banta! Vår idé var att sätta in en kattdörr till datorrummet. Sedan är det tänk att bara Ture, Vera och Gustaf ska komma in i det rummet där kattmaten kommer att stå. På detta sätt kommer inte Cilla åt maten och då kommer vi istället portionera ut mat till henne så hon, förhoppningsvis går ner i vikt. Eftersom vi ser på Gustaf att hans päls blir lite förstörd av att ha halsband på sig hela tiden (han är utekatt) köpte vi en petporte istället. Petporte läser av kattens microchip (ID-märkningen) vilket gör att man slipper halsband på katten. Superbra tänkte vi och när vi testade dem fungerade den på både Gustaf och Ture men.... Veras chip har åkt ner och sitter inte längre i nacken vilket gör att kattluckan inte kan läsa av hennes chip vilket i sin tur gör att hon inte kommer igenom luckan :(

Så i morgon åker vi och lämnar tillbaka luckan och köper en där katterna måste använda halsband. Synd på deras fina pälsar men Cillas hälsa går såklart före. Mer uppdateringar om detta kommer.


Bild från: www.amazon.co.uk

 

2009-10-10
Ja nu har det hänt en del här hemma sedan sist jag uppdaterade dagboken. Både Bella och Betty har flyttat in i sina nya hem och de kommer få det jättebra hos sina nya familjer.

En annan sak som har hänt är att Peter och jag med god hjälp av katterna fixat iordning badrummet. Vi har slängt ut badkaret, målat om och satt in nya möbler. Blev riktigt bra :D Katterna hade såklart jättekul i alla lådor och bland alla verktyg och annat smått och gott som man kan leka med.

Vi har även införskaffat en ny dörr som vi satt upp till datorrummet. Nästa steg är att köpa en kattlucka som enbart katter med magnet på sig kan ta sig igenom. Tanken är att bara Ture, Vera och Gustaf ska kunna ta sig in dit där maten står. Cilla ska börja banta. Åetrkommer med uppdateringar om hur det fungerar lite senare i höst.


Vera vilar ur efter en helgs badrumsrenovering

 

2009-09-10
Idag efter skolan har jag ägnat mig massa åt katterna. Jag har varit ute med B-kullen på framsidan och sedan i uteburen. När vi var i uteburen kom även de vuxna katterna ut (de gillar sällskap).

Tittade lite på höstens/vintens utställningar och kom på att om Ture tar sitt cert i november behöver vi åka till Norge sedan så ÄKs utställning hoppar vi över. Det blir kanske en tripp till Oslo med Ture i december istället... kul kul!

På utställningen i helgen köpte vi en ny laserpekare (den gamla är sönder sedan ett par år tillbaka). Katterna blev helt vilda och springer efter ljuset hela tiden. De har verkligen haft roligt. Synd bara att batterierna är så dåliga. Får köpa nya när jag är i Borås nästa vecka.


Cilla gottar sig i uteburen

 

2009-09-06
Eftersom B-kullens dagbok blivit populär har vi nu startat denna dagbok som rör allt runt oss och våra katter. Hoppas även denna dagbok blir populär och att många kommer in och läser och vad som händer här hos oss.

Idag har vi varit på Boråskattens utställning med Ture. Ture fick sitt cert (det första CACIB) och fick senare komma upp för nominering. Tyvärr blev han inte nominerad då domaren tyckte att: ja den andra har finare ögon men det är en sur en :)
Snacka om en rolig domare men jag håller med. Det var verkligen en jättefin ragdoll som gick vidare till panelen och vi är jättenöjda med Tures cert.

Nu har vi varit hemma en stund och hunnit ta kort på kattungarna och uppdaterat hemsidan. Nu återstår det bara att packa upp all packning från dagens tur.


Ture hos domaren