2011-11-13
Nu har Charlie flyttat och det har blivit väldigt tomt här hemma samtidigt som de andra katterna gått tillbaka till sina vanliga vanor. De tycker nog det är rätt skönt att slippa bli påhoppade var och varannan minut..hehe. Själv saknar jag lille Charlie oerhört mycket men vet att han har det jättebra hos Karina. Han verkade trivas hos henne på en gång och strosade runt en stund innan han började leka som vanligt. På kvällen hade han tydligen somnat gott i soffan <3 Ett stort lycka till till Karina och Charlie som förhoppningsvis får många fins minnen och år tillsammans.

 
Charlie hjälper till vid datorn
 
Charlie fixar med sina papper

Kalas med familjen innan flytten
 
Spännande i nya hemmet

Det finns mycket att göra hos Karina

 

2011-10-28
Här hemma har vi alltid toalocken nedfälda av en anledning. Detta hjälper dock inte alltid. När jag satte mig på toaletten igår så flög jag snabbt upp igen. Det plaskade och skvä'tte som sjutton. På något sätt har Charlie tajmat in perfekt när jag öppnar locket för att sätta mig. Han dök med huvudet före ner i vattnet. Det blev att slänga in katten och mig själv i duschen. Måste säga att Charlie är den snällaste jatt jag duschat. Han satt still och sade ingenting. Duktig liten kisse den där. Nu luktar han gott i alla fall och bada honom hade jag ändå tänkt att göra i veckan.

 
 

 

 

2011-10-26
Världens sötaste katt! Kommer sakna ihjäl mig efter honom när han flyttat. Han är synnerligen en speciell liten kisse. Tur att jag har drygt 2 veckor kvar med honom här hemma <3

 

 

2011-10-25
Idag har busiga Charlie varit iväg på äventyr. Vi styrde kosan mot veterinär Rolf i Alingsås. Där fick Charlie en spruta, ett chip och blev veterinärbesiktigad. Allt gick jättebra och Charlie skötte sig utmärkt.

   

 

2011-10-24
Läskigt och spännande

 

 

2011-10-19
Att en katt kan bli så vild och galen. Det är full fart på Charlie hela tiden nu. Kan meddela att vi skrattar åt honom en hel del här hemma när han studsar runt och galnar sig. Det är verkligen inte en lätt katt att fotografera.

 
Åh, en ny rolig leksak

Nej släpp, ge tillbaka min leksak
 
Jag kommer inte titta in i kameran när du är så dum och tar mina saker

Jag gömmer mig bakom krukan så du inte ser mig, haha här blir inga bilder tagna
 
Eller så gömmer jag mig i lådan

Mormor får också plats
 


Ehh då blundar jag då.

 

2011-10-09
Idag har Charlie haft besök av Karina (Charlies nya matte). De har lekt massor och Charlie har fått testa både att ha halsband och sele på sig idag. Inga preoblem alls var det! Charlie är verkligen en speciell liten katt. Han är verkligen helt underbar och det går inte att inte bli kär i honom.

Igår var vi hos veterinären IGEN, Charlie hade hög feber på morgonen och var sig inte alls lik. När vi väl kom in till veterinären så var febern som bortblåst och Chalie var precis som vanligt. Skönt när det är så i alla fall. Vi fick se hans röntgenbilder från i måndags när vi var inte och röntgade benet (han var halt). De var jättefina och det syntes ingenting på dem. Han hade nog fått en blödning i muskeln bara. Kanske inte så konstigt när man leker så vilt som han gör. Febern kom antagligen av att Charlie gått på metacam i några dagar som har satt ner hans immunförsvar. Nu får han ingen mer medicin och han är helt haltfri och ingen mer feber. SKÖNT!

 
mamma och ...

... son
 
KÄRLEK

KÄRLEK
 

 
Det är inte alltid lätt att uppfostra de små. Speciellt om de aldrig ger sig

 

2011-10-08
Lekfull Charlie

 
   
   

 

2011-10-05
Bella tycker nog att hon är lika liten som Charlie. I veckan fick hon för sig att lägga sig i leksakslådan. Trodde aldrig att det skulle gå.

 
"Klart det går, så liten som jag är"

"Titta, som en smäck"

 

 

2011-09-28
Hjälp. Nu är Charlie inte rädd för att vara ute längre. Han springer runt som en galning i trädgården och busar. Det är verkligen jätteroligt att se. Han fick i gång Gustaf också och båda flög upp i ett träd (Charlie höll sig en meter ovan mark).

 
Klättrar i träd (Gustafs svans syns längst upp)
'
Måste fånga Gustaf
 


Stenen var rolig

 

2011-09-23
Oj, nu var det några dagar sedan jag uppdaterade här. Dagarna går så fort och det händer så mycket att jag inte riktigt hinner med. Kort till Charlies galleri ska jag försöka fixa i helgen. Charlie är forfarande lika kräsen, nu är det allt annat än rå köttfärs och kokt torsk som han ratar. Jag har under en vecka minskat på köttfärsen för att få honom att äta kattmat men det gick inte. Jag har även blandat i kattmat i köttfärsen, det pillar han bort. I veckan åkte jag runt till olika djuraffärer och köpte på mig olika sortes kattungefoder. Han gillar inget av dem. SUCK!!!!

Idag ringde jag veterinären och frågade hur länge jag kan svälta honom. 1 dygn blev svaret. Först, innna jag gör det kommer jag att testa nya saker. Har köpt på mig kattmat från veterinären som jag har blandat i köttfärsen och det åt han faktiskt. Även tonfisken som jag köpte åkte ner. Nu blir det till att blötlägga kattungefodret och blanda i detta i tonfisken för att sedan se om jag kan succesivt minska tonfisken tills det bara blir kattfodret kvar. Håll tummarna för att det ska gå.

 
Det finns mycket spännande utomhus

Det är skönt med lite vuxet sällskap
 


När man blir ängslig kan man alltid klättra upp i någons knä

 

2011-09-15
Det är antingen eller som gäller. Full fart eller helt avslappnad.

Det är många som har reagerat på att han verkligen blir helt avslappnad när man lyfter honom, han är alltså en äkta ragdoll :D

Idag har jag lagt upp nya bilder i Charlies galleri (8 veckor gammal). Idag var det inte lätt att fota. Systemkameran är glömd hos Peters syrra och det fina vädret gjorde pupillerna små. Men, nästa vecka blir de nog bättre :)


 
.

Mamma Bella och "lilla Charlie"
 


Ragdoll

 

2011-09-02
Charlie slutade inte äta för att fisken tog slut :)


 
Köttfärs

Köttfärs och creme-fraiche
 


och mera fisk

 

2011-09-01
Jiho, här tjuter vi av glädje. Jag har kämpat som en galning med att försöka få Charlie att ta någonting annat än flaskan med mjölkersättning utan resultat. Jag har:
- Hällt upp mjölkersättning i skål, det vill han inte ha
- Erbjudit olika sortes torrfoder, det vill han inte ha
- Erbjudit uppblött torrfoder i mjölkersättning, det vill ha inte ha
- Erbjudit uppblött torrfoder i vatten, det vill ha inte ha
- Erbjudit blötmat, det vill ha inte ha

Nu har jag handlat. Idag erbjöd jag:
- Olika sortes torrfoder
- Mjölkersättning
- Nötfärs
- Nötfärs med Creme-Fraiche
- Kokt torsk

Åhh, det sistnämna slank ner. Nu är första trappsteget avklarat, nu skall här käkas!


 
Charlie går förbi alla skålar, nej, nej, nej, nej!

Åhh han vände och gick tillbaka, torsk får det bli.
 


SEGER!

 

2011-08-26
Charlie är snäll nog att dela med sig till alla där ute, hur man kommer ifrån det läskiga gräset

 
Först måste du få människans uppmärksamhet.
Lättast är att krafsa den på armen

Förhoppningsvis förstår människan hinten, om inte så kan du gnälla lite ynkligt
 


Nu är det bara till att ta i med hela kroppen, O hej!


Så där ja!

 

2011-08-24
Hinner tyvärr inte ta bilder idag när Charlie blir 5 veckor gammal, det får bli i morgon istället.

Hur väger man en kattunge som vägrar stå still? Charlie slutar aldrig att vara hungrig

 
TADA!
   

 

2011-08-22 :2
Charlie har ikväll invigt toaletten :)

 

2011-08-22


Ibland somnar jag mitt i leken


Det bästa är att somna på mattes eller husses mage när de kollar på tv

 

2011-08-21
Charlie har ikväll varit ute på sin första tur i gräset. Det var läskigt!

 
- Usch, lyft upp mig

- Hör du inte vad jag säger, lyft upp mig nu!
 


Åhh äntligen någon jag känner igen, - HJÄLP!


Men, vart tog han vägen?
 
Där är hon med kameran igen -Hjälp mig!  

Ok, så farligt var det kanske inte!
 

 

2011-08-17
I söndags hade vi besök här hemma, eller Charlie hade besök. Det var en bekant som var intresserad av Charlie. Karina blev kär med en gång och har nu Tingat den lille goa gubben. Vi är så fruktansvärt glada över att lilla Charlie ska flytta hem till en sådan underbar människa som hon.

Charlie har så mycket spring i benen så nu har köksbordet fått flytta ut meddan Charlies nya springbur har installerats ;)

Denna veckan blev fotograferingen verkligen misslyckad. Det är inte lätt att fota en livsglad och pigg kattunge. De andra katterna var i vägen och Charlie kunde inte stå still. Jag lägger upp lite bilder för att ni ska förstå hur svårt det är.


Lägger även upp en film på Charlie när jag försökte fotografera, inte lätt att hinna fokusera med kameran innan han har hunnit fram till mig <3
 
Den nya, större buren
 
Mamma Bella vill vara med på kort

Även gammelmorfar Ture vill vara med på ett hörn
 


Just när man fotar tycker Bella att Charlie ska uppfostras


Tvätta honom ska man också hinna med
   
 

 

2011-08-13
Charlie är så himla söt. Igår när jag kom hem så skrek han i buren, klättrade ut och sprang efter mig vart jag än gick . Han ville inte ha mat utan ville bara gosa. Har aldrig haft en sådan gosig kattunge förut. Han kurrar som en tog ibland när man lyfter upp honom. Lägger in en liten film från igår när man sprang efter mig. 

2011-08-07
I förrgår ville Charlie inte ha flaskan längre. Bellas mjölk har kommit igång lite bättre vilket vi är väldigt glada åt här hemma. Visst har jag erbjudit honom flaskan ibland men jag blir lika glad varje gång han nekar den. Charlie växer så det knakar och går upp väldigt bra i vikt. Vi har tagit upp honom i sängen små korta stunder varje dag och nu har han börjar gå omkring lite.

Idag har han fått flytta ut i köket. Han verkade gilla sin nya bur och tittar med spänning på allt som händer runt omkring honom. Dock var mjölken så god att han lade sig ner snabbt för att äta. Om ni undrar vad det gröna i buren är så är det en liten mjukiskrokodil som fick flytta in i lådan samma dag som Conny gick bort. En liten låtsasbroder så att säga.Den nya, större buren
 
Mjölk är gott.

Charlie på promenad

 

2011-08-04
Usch vilken otur vår lilla Bella har haft. Allt började bra med att vi fick åka akut till veterinären som gjorde kejsarsnitt på henne. Två av tre kattungar klarade sig och vi åkte hem och började ta hand om dem. Efter ett par dagar fick vi börja stödmata bäbisarna då Bellas mjölk inte kom igång ordentligt efter kejsarsnittet. De tog flaskan och gick upp bra i vikt. För en vecka sedan när jag gick upp mitt i natten för att mata kattungarna upptäkte jag att Connys ena ben inte såg bra ut. Vi ringde veterinären och han bad oss komma in när de öppnade nästa morgon. Veterinärerna på kliniken tyckte vi kunde avvakta ett par veckor. Idag, efter en vecka åkte vi in och sade farväl till lille Conny. Benet blev inte bättre och även om han inte hade ont så ville vi inte dra ut på det som ändå skulle ske. Det är en ledsam dag idag :( Nu hoppas vi att oturen är slut och att vi ska få njuta av Bellas lilla Charlie som växer och mår bra.Usch, tårarna bara rinner. Saknar dig lille Conny
 
Conny och Charlie

4 generationer katter i bolådan

 

2011-07-16
Idag är Bella på dag 63 vilket innebär att bäbisarna är färdiga inne i magen och kan komma till värden när som helst nu. Vi har börjat vaka nu och lämnar henne inte ensam i huset. Vi turas om att åka och handla och göra andra saker. Bella sover mycket och började bli lite orolig igår kväll, kanske är det förvärkar på gång.

Vi har gjort i ordning flera olika boplatser åt henne och hoppas att hon väljer någon av dem. Vi har tre lådor och en garderob bäbbade i olika rum. Kan gissa att hon väljer lådan i extrarummet då hon varit inne där flera gånger redan. Men, man vet ju aldrig, hon kanske ändrar sig i sista stund.


Bella och Bellas morfar Ture sover i en av "lådorna"

 

2011-07-13
Man gör i ordning sig för kvällen och bär fram täcket till soffan. Sedan ska man bara gå och hämta lite att dricka i köket. När man kommer tillbaka får man snällt gå och hämta ett annat täcke och lägga sig i den andra soffan eftersom katterna redan tagit den första man gjort i ordning åt sig. Detta är livet med ragdolls :)

Bellas bäbisar fortsätter att sparka och leva livet där inne i magen.


Bella gottar sig

Vera, Bella och Ture

 

2011-07-07
Nu har äntligen tjockis-Bella kommit hit till oss. Hon kände igen sig med en gång och intog snart sin favoritplats längst upp i klätterställningen. Nu blir det massa gos och om en och en halv vecka väntas det bäbbar :D

För er som inte vet så är Bella Veras avkomma som bor hemma hos Peters föräldrar på foder. Hon kommer att bo här hos oss tills kattungarna är reda att flytta hemifrån.


Bella med bäbisar i magen

 

2011-07-03
Nu, med bara två veckor kvar till C-kullens ankomst tänkte jag att det var på tiden att starta upp C-kullens dagbok. Här kommer C-kullens liv från "magen till flytt till nya hem" att dokumenteras.

Bellas mage bara växer och växer. Till nästa helg kommer hon att flytta hit i väntan på bäbisarna. Det ska bli så spännande att se vad det blir, vi längtar verkligen efter de små liven. Runt den 18 juli borde bäbbarna dimpa ner.

Om du är intresserad av en kattunge efter Bella och BalTassar så skicka ett mail till info@farags.se och berätta vad du söker för katt. Jag skriver då upp dig på en intresselista och kommer att skicka ett mail när du kan få komma och hälsa på de små liven. Under fliken planer finns bild på Bella och BalTassar.